Glikemični indeks – GI | Glukozna obremenitev – GO | |
Ananas (sveži) | 45 | 3 |
Arašidovo maslo brez sladkorja | 40 | 0 |
Artičoka (jeruzalemska) | 50 | 0 |
Banana (manj zrela) | 45 | 12 |
Biskvitno pecivo polnozrnato | 50 | 29 |
Brusnice | 45 | 1 |
Buča chayote | 50 | 2 |
Figa (suha) | 40 | 12 |
Fižol rjavi v pločevinki | 40 | 7 |
Fižol, bob sušen | 40 | 6 |
Grozdje belo, rdeče | 45 | 8 |
Hruška viljamovka | 40 | 4 |
Jabolčnik | 40 | 5 |
Ješprenj neoluščen | 45 | 12 |
Kamut kus kus | 40 | 33 |
Kaša | ||
– ajdova | 40 | 33 |
– pirina | 40 | 30 |
Kokos sveži | 45 | – |
Kosmiči | ||
– ovseni surovi | 40 | 9 |
– polnozrnati brez sladkorja | 45 | 15 |
Krompir sladki (batata) | 50 | 9 |
Kruh | ||
– ajdov polnozrnat | 40 | 35 |
– iz moke kamut | 45 | 33 |
– polnozrnat | 40 | 34 |
– rižev (65% kvinoja riž) | 50 | 29 |
– toast polnozrnat | 45 | 13 |
Kruhki rženi lahki (Wasa) | 50 | 15 |
Kus kus polnozrnati pšenični | 45 | 33 |
Laktoza | 40 | 3 |
Liči | 50 | 14 |
Mango | 50 | 7 |
Marelica suha | 40 | 13 |
Mleko kokosovo | 40 | 0 |
Moka | ||
– kamut | 45 | – |
– polnozrnata | 45 | – |
– riževa kvinoja | 40 | 29 |
– ržena polnozrnata | 45 | – |
Műsli brez sladkorja | 50 | 40 |
Oves | 40 | 27 |
Riž | ||
– basmati | 50 | 18 |
– basmati neoluščen | 45 | 13 |
– rjavi neoluščen | 50 | 22 |
Sliva suha | 40 | 13 |
Sok | ||
– ananasov 100% | 50 | 7 |
– brusnični nesladkan | 50 | 6 |
– grenivke 100% | 45 | 4 |
– jabolčni 100% | 50 | 5 |
– korenčkov 100% | 40 | 4 |
– pomarančni 100% | 45 | 3 |
Sorbet brez sladkorja | 40 | 11 |
Testenine | ||
– makaroni (durum) | 50 | 9 |
– makaroni polnozrnati »al dente« | 40 | 9 |
– polnozrnate | 50 | 9 |
– špageti »al dente« | 40 | 9 |
Žitna »bar« rezina brez sladkorja | 50 | – |