Afganistanska solata

Čas priprave: 15 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 11 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 11 g ogljikovih hidratov
- 2 g beljakovin
- 3 g maščob
- 5 g vlaknin
- 10 g sladkorjev
- 92 kcal
Potrebujete (4 osebe)
- 2-3 veliki paradižniki, narezani na drobne koščke (260 g)
- 50 g svežega koriandra, grobo sesekljan
- 20 g sveže mete, grobo sesekljane
- sok 1 limone
- 1 žlica olivnega olja
- poper
- 1 velika rdeča čebula, fino nasekljana (180 g)
- 1/2 kumare, fino nasekljana (160 g)
- 2 velika korenja, naribana (250 g)
Priprava
Vse sestavine zmešajte, začinite in servirajte.
Nasvet
Po želji lahko dodate še druge začimbe (bazilika, peteršilj, koper).
Poleg se poda tudi meso na žaru ali riba.