Ameriški krofki
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 20 min
Ogljikovi hidrati (kos): 2 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (kos / 20-24 g ):
- 2 g ogljikovih hidratov
- 0,5 g sladkorjev
- 1 g vlaknin
- 4 g beljakovin
- 10 g maščob
- 111 kcal
Potrebujete (14 kos):
- 100 g mandljeve moke (lahko uporabite tudi mlete mandlje)
- 75 g masla
- 50 g sladkorja (lahko uporabite eritritol, ksilitol ipd.)
- 4 jajca
- 2 žlici sladke smetane
- 1 žlici pecilnega praška
- 1 žlica vaniljevega ekstrakta
- model za ameriške krofe (⌀ 6 cm)
Priprava
- Segrejte pečico na 175 °C.
- Stopite maslo.
- V mešalniku zmešajte stopljeno maslo, smetano in sladilo do gladke mase. Dodajte jajca, vaniljev ekstrakt in ponovno dobro zmešajte. Gladki masi dodajte moko in pecilni prašek.
- V dobro namaščen pekač z žlico vlijte maso, vendar pazite, da ne do vrha.
- Pecite približno 15 minut oziroma dokler krofi ne dobijo zlato rjave barve.
- Ko se krofi ohladijo, jih povaljajte v izbrano sladilo. Če jih želite preliti z glazuro, jo pripravite tako, da zmešate 2 žlici masla, 2 žlici sladke smetane, 2 žlici sladila v prahu.