Beljakovi duhci

Naj za noč čarovnic straši tudi v vaši kuhinji.

Čas priprave: 10 min + peka + hlajenje

Ogljikovi hidrati (na kos): 3 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 15 kcal

Potrebujete

  • 2 beljaka
  • 1/2 čajne žlice vaniljevega ekstrakta
  • par kapljic mandljevega ekstrakta
  • 2 kapljici jabolčnega kisa
  • 1/2 skodelice sladkorja oz. sladila
  • 1-1/2 čajne žlice jedilne čokolade
  • vrečka za okraševanje ali pvc vrečka
  • papir za peko

Priprava

  1. Beljaka dajte v manjšo posodo ter na sobni temperaturi pustite stati 30 minut. Dodajte ekstrakt vanilje in mandlja ter kis. Mešajte na srednji hitrosti in medtem počasi dodajajte sladkor. Mešajte, dokler se masa ne strdi v čvrst sneg, pri tem pa pazite, da je sladkor v snegu stopljen.
  2. Če nimate vrečke za okraševanje, vzemite plastično vrečko in ji odrežite rob. Pazite, da luknja ne bo prevelika. V vrečko dajte sneg, stisnite vrečko in s spiralnim gibom na peki papirju na pekaču oblikujte manjše duhce.
  3. Pekač z duhci dajte v pečico ter pecite 40-45 minut na 250 °C. Bodite pozorni, da ne porjavijo. V ugasnjeni pečici jih pustite stati še 1 uro.
  4. Na gosto stopite jedilno čokolado in ohlajenim duhcem z vrečko (pazite na velikost luknje!) narišite oči in usta.
  5. Hranite v neprodušni posodi.

Save

Save

Save

Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice