Bučne palačinke

Čas priprave in peke: 20 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 14 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 kos):

  • 14 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 1,5 g maščob
  • 80 kcal / 335 kJ

Potrebujete (6 porcij)

  • 130 g ovsene moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ¼ čajne žličke mešanice zimskih začimb
  • 1 jajčni beljak
  • 160 ml nemastnega mleka
  • ¼ skodelice (približno 60 g) kuhanega bučnega pireja (svežega ali konzerviranega)
  • Olje

Priprava

  1. V manjši skledi zmešajte pecilni prašek, moko, rjavi sladkor in začimbe.
  2. V večjo skledo dajte beljak, bučni pire, mleko ter stepite. Počasi vmešajte mešanico z moko, dokler ne nastane gladka, ne pregosta masa. Pustite stati nekaj minut.
  3. Segrejte ponev (proti sprijemanju) in jo rahlo naoljite.
  4. Na ponev vlijte ¼ skodelice zmesi (za 1 palačinko) in pecite na zmerno močnem ognju, približno 1-2 minuti na vsaki strani. Ponovite postopek, dokler vam ne zmanjka mase.

Nasvet

Ovseno moko lahko kupite ali pa jo naredite sami, tako da oves zmeljete v mešalniku.
Postrezite z žličko masla ali margarine, lahkim sirupom ali sadjem.

Objavljeno v: Malice , Brezmesne jedi , Sladice
Viri: