Bučne palačinke
Čas priprave in peke: 20 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 14 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 kos):
- 14 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 1,5 g maščob
- 80 kcal / 335 kJ
Potrebujete (6 porcij)
- 130 g ovsene moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ¼ čajne žličke mešanice zimskih začimb
- 1 jajčni beljak
- 160 ml nemastnega mleka
- ¼ skodelice (približno 60 g) kuhanega bučnega pireja (svežega ali konzerviranega)
- Olje
Priprava
- V manjši skledi zmešajte pecilni prašek, moko, rjavi sladkor in začimbe.
- V večjo skledo dajte beljak, bučni pire, mleko ter stepite. Počasi vmešajte mešanico z moko, dokler ne nastane gladka, ne pregosta masa. Pustite stati nekaj minut.
- Segrejte ponev (proti sprijemanju) in jo rahlo naoljite.
- Na ponev vlijte ¼ skodelice zmesi (za 1 palačinko) in pecite na zmerno močnem ognju, približno 1-2 minuti na vsaki strani. Ponovite postopek, dokler vam ne zmanjka mase.
Nasvet
Ovseno moko lahko kupite ali pa jo naredite sami, tako da oves zmeljete v mešalniku.
Postrezite z žličko masla ali margarine, lahkim sirupom ali sadjem.