Dušeno kislo zelje
Čas priprave: 40 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 2 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 10 g ogljikovih hidratov
- 2 g beljakovin
- 4 g vlaknin
- 5 g maščob
- 323 mg kalija
- 2,4 mg železa
- 104 kcal / 434 kJ
Potrebujete
- 600 g kislega zelja
- 1 čebulo
- 1 jabolko
- 1 dcl suhega belega vina
- 1 žlico olivnega olja
- brinove jagode
- sol
- poper
Priprava
- Kislo zelje operemo v hladni vodi, odcedimo in dobro stisnemo.
- Jabolko olupimo, odstranimo peščišče in ga drobno narežemo.
- Sesekljamo čebulo.
- Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko ostekleni, ji dodamo jabolko in ga podušimo. Dodamo kislo zelje, ga zalijemo z vinom, popramo in po potrebi dosolimo. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in vse skupaj dušimo dobre pol ure. Na koncu dodamo še brinove jagode in postrežemo.