Dušeno kislo zelje

Čas priprave: 40 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 2 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 10 g ogljikovih hidratov
  • 2 g beljakovin
  • 4 g vlaknin
  • 5 g maščob
  • 323 mg kalija
  • 2,4 mg železa
  • 104 kcal / 434 kJ

Potrebujete

  • 600 g kislega zelja
  • 1 čebulo
  • 1 jabolko
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 1 žlico olivnega olja
  • brinove jagode
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Kislo zelje operemo v hladni vodi, odcedimo in dobro stisnemo.
  2. Jabolko olupimo, odstranimo peščišče in ga drobno narežemo.
  3. Sesekljamo čebulo.
  4. Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko ostekleni, ji dodamo jabolko in ga podušimo. Dodamo kislo zelje, ga zalijemo z vinom, popramo in po potrebi dosolimo. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in vse skupaj dušimo dobre pol ure. Na koncu dodamo še brinove jagode in postrežemo.

Save

Save

Objavljeno v: Kosila , Večerje , Brezmesne jedi
Viri: