Hladna pica
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 50 min + hlajenje
Ogljikovi hidrati (porcija – 216 g): 38 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (kos):
- 38 g ogljikovih hidratov
- 8 g sladkorjev
- 5 g vlaknin
- 8 g beljakovin
- 8 g maščob
- 266 kcal
Potrebujete:
- 1 žlico repičnega olja
- 1 rdečo čebulo
- 1 narezano rdečo papriko
- 1 narezano rumeno papriko
- 1 čajno žlico origana
- 2 dobro nasekljana sušena paradižnika
- 4 manjše navadne naan kruhke (65 g/kos)
- 30 g kremnega sira s česnom ali zelišči
- 30 g zrnatega sira ali skute, brez maščobe
- 10 natrganih listov sveže bazilike
- 8 na četrtine narezanih češnjevih paradižnikov
- črni poper
Priprava
- Segrejte pečico na 190 °C.
- Dodajte olje na pekač. Položite čebulo in papriko ter pecite 15–20 minut, dokler zelenjava ne porjavi.
- Čebulo in papriko vzemite iz pečice. Primešajte origano in suhe paradižnike. Postavite na stran in pustite, da se ohladi.
- Medtem specite naan kruh v skladu z navodili in jih postavite na stran.
- Ko sta naan kruh in zelenjava ohlajena (približno 30 minut), vsak naan namažite s kremnim sirom in potresite z zrnatim sirom oz. s skuto.
- Posujte z polovico natrganih listov bazilike, nato dodajte še pečeno papriko in čebulo.
- Postrezite s paradižniki in preostalimi listi bazilike ter dobro posujte z mletim črnim poprom.