Hladna pica

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 50 min + hlajenje

 Ogljikovi hidrati (porcija – 216 g):  38 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (kos):

  • 38 g ogljikovih hidratov
  • 8 g sladkorjev
  • 5 g vlaknin
  • 8 g beljakovin
  • 8 g maščob
  • 266 kcal

Potrebujete:

  • 1 žlico repičnega olja
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 narezano rdečo papriko
  • 1 narezano rumeno papriko
  • 1 čajno žlico origana
  • 2 dobro nasekljana sušena paradižnika
  • 4 manjše navadne naan kruhke (65 g/kos)
  • 30 g kremnega sira s česnom ali zelišči
  • 30 g zrnatega sira ali skute, brez maščobe
  • 10 natrganih listov sveže bazilike
  • 8 na četrtine narezanih češnjevih paradižnikov
  • črni poper

Priprava

  1. Segrejte pečico na 190 °C.
  2. Dodajte olje na pekač. Položite čebulo in papriko ter pecite 15–20 minut, dokler zelenjava ne porjavi.
  3. Čebulo in papriko vzemite iz pečice. Primešajte origano in suhe paradižnike. Postavite na stran in pustite, da se ohladi.
  4. Medtem specite naan kruh v skladu z navodili in jih postavite na stran.
  5. Ko sta naan kruh in zelenjava ohlajena (približno 30 minut), vsak naan namažite s kremnim sirom in potresite z zrnatim sirom oz. s skuto.
  6. Posujte z polovico natrganih listov bazilike, nato dodajte še pečeno papriko in čebulo.
  7. Postrezite s paradižniki in preostalimi listi bazilike ter dobro posujte z mletim črnim poprom.
Objavljeno v: Malice , Večerje , Brezmesne jedi