Jabolčne pošasti
Nepogrešljivi na zabavah.
Ogljikovi hidrati (na kos): 4 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 4 g ogljikovih hidratov
- 0,7 g vlaknin
- 0,4 g maščob
- 0,2 g beljakovin
- 15 kcal/61 kJ
Potrebujete
- jabolka
- limona
- narezani mandlji
- nageljnove žbice/prestice
Priprava
- Jabolka narežite na četrtine in jih očistite. V vsako četrtino zarečite na dveh straneh, da neredite luknjo.
- Limono ožemite, da dobite sok ter vanj pomočite jabolčne rezine, da preprečite oksidacijo. Limonin sok lahko razredčite z vodo.
- V režo rezine jabolka napikajte narezane mandlje*, z nageljnovimi žbicami ali nalomljenimi presticami pa naredite oči.
*Če nimate narezanih mandljev, slednje najprej namočite v toplo vodo, da jih boste lažje olupili ter jih narezite in osušene napikajte v rezine jabolk.