Juha s cvetačo in porom
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 18 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 18 g ogljikovih hidratov
- 9 g beljakovin
- 3 g maščob
- 7 g vlaknin
- 143 kcal
Potrebujete (6 oseb)
- 2 žlici repičnega olja
- 1 cvetača (800 g), očiščena
- 1 žlica kurkume
- 1 velika nasekljana čebula
- 1 očiščena in narezana pora
- 1 žlička kumine
- 2 zdrobljena stroka česna
- 1 zelenjavna kocka v 600 ml vode
- 300 ml posnetega mleka
- 240 g maslenega fižola (lahko v 400 g konzerva)
- črni poper
- beli poper
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC in rahlo naoljite papir za peko.
- Četrtino cvetače razrežite na cvetke, posujte s kurkumo in dobro premešajte. Dajte v pečico za 10-15 minut oziroma, dokler robovi ne potemnijo.
- Olje vlijte v ponev in na njem zlato rumeno prepražite čebulo. Dodajte por in ostalo narezano cvetačo ter pražite 3-4 minute. Mešajte, da se ne prežge.
- Dodajte kumino, česen, beli poper ter prelijte z vodo z zelenjavno kocko. Na zmernem ognju kuhajte dokler cvetača ni skuhana.
- Dodajte masleni fižol, mleko in mešajte do kremne mase.
- Servirajte in dekorirajte s pečenimi cvetačnimi cvetovi in črnim poprom.
Nasvet
Juho lahko začinite tudi s curryjem.