Krema z bananami in jogurtom

Uporabimo kot namaz na kruhu ali kot preliv za dušeno ali kuhano zelenjavo.

Ogljikovi hidrati (porcija): 4 g


Na odraslo osebo (20 g):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 1 g beljakovin
  • 0 g vlaknin
  • 2 g maščob
  • 15 mg fosforja
  • 70 mg kalija
  • 33 kcal

Potrebujete

  • 20 g  olupljenih banan
  • 2 žlici limoninega soka
  • 20 g masla
  • 1 žličko gorčičnih semen
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • 20 g (2 žlici) kokosove moke
  • 1 dcl jogurta

Priprava

  1. Banane in limonin sok zmešamo v pire.
  2. V majhni ponvi razpustimo maščobo, dodamo gorčična semena, kajenski poper, kokosovo moko in spražimo.
  3. Ponev odstavimo in primešamo bananin pire.
  4. vmešamo jogurt, začinimo s soljo in poprom ter ohladimo v hladilniku.

Uporabimo kot namaz na kruhu ali kot preliv za dušeno ali kuhano zelenjavo.

Objavljeno v: Malice , Večerje
Viri: