Kremna bučna pita
Čas priprave: 20 + 15 min
Čas hlajenja: 3 ure
Ogljikovi hidrati (porcija): 32 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 32 g ogljikovih hidratov
- 2 g vlaknin
- 4 g beljakovin
- 5 g maščob
- 185 kcal / 774 kJ
Potrebujete (8 porcij)
- 1 lonček (240 ml) posnetega mleka
- 2 vrečki vaniljevega pudinga (brez sladkorja)
- 1 pločevinka bučnega pireja
- 200 g zmletih graham piškotov (za dno pite)
- 85 g masla
- zimske začimbe
- sladka smetana brez maščobe (za serviranje)
Priprava
Priprava dna pite:
- Maslo počasi raztopite. Zmlete piškote zmešajte z raztopljenim maslom.
- Zmes piškotov položite v pekač za pito in enakomerno debelo oblikujte podlago za pito (ne pozabite na robove).
- Pecite v pečici 10 minut na 175 °C.
- Ohladite.
Priprava pite:
- V srednji veliki posodi zmešajte mleko, mešanico za puding in začimbe. Mešajte, dokler se zmes ne zgosti.
- V zmes dodajte bučkin pire in dobro premešajte.
- Bučno zmes dajte na podlogo, ki ste jo pripravili in oblikovali iz piškotov.
- Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali do dva dni.
- Postrezite z žličko stepene sladke smetane brez maščob.
Nasvet
Dno pite lahko pripravite že dan prej in ga shranite v hladilnik.
Bučni pire lahko pripravite tudi sami: skuhajte bučo, solite, dobro odcedite in zmešajte do gladke mase.