Mini poletni puding
Čas priprave: 25 min
Kuhanje: 5 min
Hlajenje: 120 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 7 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 43 g ogljikovih hidratov
- 7 g beljakovin
- 2 g maščob
- 5 g vlaknin
- 11 g sladkorjev
- 227 kcal
Potrebujete (4 osebe)
- 8-10 tanko narezanih rezin kruha, brez skorje
- 500 g zamrznjenega poletnega sadja
- sladilo
- 4 modeli za puding
Priprava
- Narežite rezine kruha v velikosti 4 cm × 5 cm. Odstranite skorjo in izrežite 4 kolute s katerimi prekrijete dno modela. Preostanek kruha narežite in z njim na strani obložite model.
- Sadje dajte v ponev in nežno segrevajte, da se v celoti odmrzne ter sladite po okusu.
- Precedite sadje, sok prihranite.
- V model, kamor ste na dno položili rezino kruha, položite sadje in ga prekrijte s preostankom kruha. Prelijte s sokom, da se kruh prepoji.
- Model obložite, da se vsebina dobro stisne in ga dajte v hladilnik za 2 uri.
- Vzemite model iz hladilnika in ga previdno obrnite, da dobite porcijo.
- Servirano sladico lahko prelijete z grškim jogurtom ali smetano ter prelijte s preostankom soka.
Nasvet
Namesto modela za puding lahko uporabite pekač za mafine ali drugo podobno pecivo in prilagodite količino.