Obrnjena pita
Čas priprave: 30 min + peka
Ogljikovi hidrati (na kos): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 22 g ogljikovih hidratov
- 6 g beljakovin
- 3 g vlaknin
- 8 g maščob
- 205 mg kalija
- 1 mg železa
- 172 kcal / 720 kJ
Potrebujete (za 18 kosov)
- 3 jabolka
- 3 hruške
- 1 jajce in 3 rumenjake
- 1 žlico sladkorja oz. sladila
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl mleka
- 50 g mandljev (orehov ali lešnikov)
- 25 dag polnozrnate moke
- 1 limono
- 25 g masla (margarine ali kokosovega masla)
Priprava
- V skledi stepemo jajce in rumenjake, dodamo moko, sladkor, sladilo, smetano in mleko. Mešamo toliko časa, da nastane lepo gosto tekoče testo, ki ga pustimo, da malo počiva (5-10 minut).
- Očistimo jabolka in hruške in jih narežemo na rezine. Pokapamo s svežim sokom limone.
- Pekač namažemo z maščobo in vanj nadevamo sadje. prelijemo ga z redkim testom in potresemo z naribanimi ali zdrobljenimi mandlji (orehi ali lešniki).
- Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut na 200 ºC.
- Preden sladico postrežemo, jo malce ohladimo.