Obrnjena pita

Čas priprave: 30 min + peka

 Ogljikovi hidrati (na kos): 22 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 22 g ogljikovih hidratov
  • 6 g beljakovin
  • 3 g vlaknin
  • 8 g maščob
  • 205 mg kalija
  • 1 mg železa
  • 172 kcal / 720 kJ

Potrebujete (za 18 kosov)

  • 3 jabolka
  • 3 hruške
  • 1 jajce in 3 rumenjake
  • 1 žlico sladkorja oz. sladila
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl mleka
  • 50 g mandljev (orehov ali lešnikov)
  • 25 dag polnozrnate moke
  • 1 limono
  • 25 g masla (margarine ali kokosovega masla)

Priprava

  1. V skledi stepemo jajce in rumenjake, dodamo moko, sladkor, sladilo, smetano in mleko. Mešamo toliko časa, da nastane lepo gosto tekoče testo, ki ga pustimo, da malo počiva (5-10 minut).
  2. Očistimo jabolka in hruške in jih narežemo na rezine. Pokapamo s svežim sokom limone.
  3. Pekač namažemo z maščobo in vanj nadevamo sadje. prelijemo ga z redkim testom in potresemo z naribanimi ali zdrobljenimi mandlji (orehi ali lešniki).
  4. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut na 200 ºC.
  5. Preden sladico postrežemo, jo malce ohladimo.

Save

Save

Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri:
  • Jože Lavrinec, Društvo diabetikov, 2007