Osvežilna poletna solata z lubenico, paradižnikom in pinjolami

 

Čas priprave: 15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 13.5 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 252 g):

  • 13.5 g ogljikovih hidratov
  • 3.1 g vlaknin
  • 5 g beljakovin
  • 5.3 g maščob
  • 127 kcal / 0.531 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 7 češnjevih paradižnikov razrezanih na pol
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sok 1/2 limete
  • 2 žlici sesekljane mete
  • 6 velikih listov bazilike (sesekljanih)
  • 500 g lubenice brez pešk narezane na koščke (380 g)
  • 7 jagod narezanih na četrtine
  • 1/2 kumare narezane na koščke
  • 100 g edamame fižola (odmrznjenega)
  • 20 g praženih pinjol

Priprava

  1. Na servirni krožnik dajte koščke lubenice in jagode. Zmešajte paradižnik, balzamični kis, limetin sok, meto in baziliko ter vse skupaj stresite na servirni krožnik.
  2. Z lupilcem za zelenjavo olupite dolge trakove kumar in jih razporedite po solati. Na koncu po krožniku potresite edamame fižol in popečene pinjole.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Solate
Viri: