Osvežilna poletna solata z lubenico, paradižnikom in pinjolami
Čas priprave: 15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 13.5 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 252 g):
- 13.5 g ogljikovih hidratov
- 3.1 g vlaknin
- 5 g beljakovin
- 5.3 g maščob
- 127 kcal / 0.531 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 7 češnjevih paradižnikov razrezanih na pol
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sok 1/2 limete
- 2 žlici sesekljane mete
- 6 velikih listov bazilike (sesekljanih)
- 500 g lubenice brez pešk narezane na koščke (380 g)
- 7 jagod narezanih na četrtine
- 1/2 kumare narezane na koščke
- 100 g edamame fižola (odmrznjenega)
- 20 g praženih pinjol
Priprava
- Na servirni krožnik dajte koščke lubenice in jagode. Zmešajte paradižnik, balzamični kis, limetin sok, meto in baziliko ter vse skupaj stresite na servirni krožnik.
- Z lupilcem za zelenjavo olupite dolge trakove kumar in jih razporedite po solati. Na koncu po krožniku potresite edamame fižol in popečene pinjole.