Picete (pizzette)
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 10 min
Ogljikovi hidrati (kos): 13 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (kos):
- 13 g ogljikovih hidratov
- 2 g sladkorjev
- 2 g vlaknin
- 4 g beljakovin
- 2 g maščob
- 88 kcal
Potrebujete (8 kos):
- 2 fino nasekljana sveža paradižnika
- 1 fino nasekljana rdeča čebula
- 100 g koruze
- mozzarella
- 125 g polnozrnate moke
- 1/2 žlice sode bikarbone
- 1 žlica jogurta
- 1 žlica olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- origano
- sol
- voda
Priprava
- Segrejte pečico na 190 ºC. Zmešajte vso zelenjavo in solite. Mozzarello narežite na rezine.
- V posodo stresite moko in sodo bikarbono. Prilijte s 75 ml vode in dodajte jogurt. Maso dobro pregnetite in nežno solite. Testo se ne sme sprijemati.
- Iz testa naredite 8 manjših kroglic, ki jih ločeno nežno povaljate.
- V pekač položite peki papir. Na vsako oblikovano testo nežno nanesite malo paradižnikove mezge, potresite z mešanico zelenjavne mase in prekrijte z rezino mozzarelle.
- Pecite 10 minut in postrezite.