Piščančja juha z rezanci

Čas priprave: 25 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 18 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 18 g ogljikovih hidratov
- 2 g sladkorjev
- 15 g beljakovin
- 9 g maščob
- 218 kcal
Potrebujete (12 porcij)
- 400 g na kocke narezanega kuhanega piščanca
- 1 liter vode
- 500 ml jušne osnove
- 350 g širokih rezancev
- 100 g kisle smetane
- šopek nasekljanega peteršilja
- sol
Priprava
- V lonec vlijte vodo. Dodajte rezance in jih kuhajte al-dente. Vodo lahko zamenjate ali jo ohranite. Vanjo vlijte jušno osnovo in dodajte piščanca. Pustite, da vre na nizkem ognju. Če je juha pregosta, ji dolijte vode ter jo začinite.
- Juho umaknite z ognja in ji dodajte kislo smetano ter posujte s peteršiljem.