Polnozrnati špageti s paradižnikom in baziliko
Posebno okusni bodo špageti s svežim paradižnikom
![](http://sladkorna.si/wp-content/uploads/2015/09/spageti-s-paradiznikom-640x340.jpg)
Čas priprave: 30 min
Količina: 2 osebi
Ogljikovi hidrati (na osebo): 30 g |
Na odraslo osebo:
30 g ogljikovih hidratov
10 g beljakovin
13 g maščob
280 kcal
Potrebujete
- 2,5 L vode
- 80 g polnozrnatih špagetov (oz. več ali manj glede na predpisane OH)
- 1-2 stroka česna
- 1/2 konzerve paradižnika (250 g)
- 3 sardelni fileji
- 1/2 šopka bazilike
- 20 g olivnega olja (2 žlici)
- 1 manjši pekoči feferon
- sol
Priprava
- Vodo z malo soli zavremo. Dodamo špagete in jih premešamo, da se ne zlepijo. Kuhamo jih po navodilih proizvajalca.
- Med kuhanjem špagetov pripravimo paradižnikovo omako. Paradižnik damo na cedilo in zmečkamo. Olupimo česen, na drobno narežemo sardelne fileje. operemo še baziliko in jo drobno nasekljamo.
- V ponvi segrejemo olje in popražimo česen, da porjavi, nato ga poberemo iz ponve. Zatem damo v ponev feferon in sardele ter mešamo tako dolgo, da sardele razpadejo. Feferon poberemo iz ponve, v katero damo zatem še paradižnik in liste bazilike ter dušimo v pokriti posodi 15 minut.
- Testenine odcedimo, jih serviramo na krožnik ter prelijemo s paradižnikovo omako. Poleg si privoščimo zeleno solato.