Poširane hruške

Čas priprave: 25 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 250 g):
- 22 g ogljikovih hidratov
- 19 g sladkorjev
- 0,6 g beljakovin
- 136 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 200 ml grozdnega soka
- 3 žlice limoninega soka
- 25 g sladkorja v prahu
- 1 cimetova palčka
- 3 stroki kardamoma
- 1 žlica vaniljeve esence
- 4 olupljene in očiščene hruške
Priprava
- Grozdni sok, limonin sok, sladkor, cimetovo palčko, kardamom in vaniljevo esenco dajte v posodo s 300 ml vode.
- Na nizkem ognju segrevajte dokler se sladkor ne stopi.
- Dodajte hruške. Posodo pokrijte in pustite počasi vreti 10-12 minut oz. dokler se hruške ne zmehčajo.
- Servirajte toplo.