Rjava leča v solati
Ogljikovi hidrati (na osebo): 60 g |
Na odraslo osebo:
- 60 g ogljikovih hidratov
- 11 g beljakovin
- 9,2 g vlaknin
- 9 g maščob (od tega nasičene 1,2 g)
- 6 mg železa
- 1845 mg kalija
- 322 kcal / 1345 kJ
Potrebujete
- 250 g rjave leče
- 150 g čebule
- 100 g pora
- 250 g paradižnika
- 100 g korenja
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlico gorčice
- 6 žlic kisa
- lovorov list
- klinčki
- ščepec sladkorja
- sol
- poper
Priprava
- Lečo operemo, jo namočimo v hladni vodi za nekaj ur, odlijemo in kuhamo v soljeni vodi skupaj z lovorovim listom, s klinčki in z žlico kisa.
- V tem času pripravimo preliv: umešamo kis, gorčico, ščepec sladkorja, olivno olje, malo soli in poper.
- Olupimo korenček, narežemo na kocke, očistimo por ter ga narežemo na tanke rezance. Oboje kuhamo približno 3 minute.
- Olupimo še čebulo in jo nasekljamo, paradižnik narežemo na kocke.
- Vso zelenjavo dobro premešamo s kuhano lečo in polivko.