Rolada z jagodno smetano
Če nimate jagod, lahko naredite rolado z drugim, rahlo kislim sadjem.
Čas priprave: 30-45 min
Čas pečenja: 15-20 min
Čas hlajenja: 2-3 ure
Količina: 15 kosov
Ogljikovi hidrati (na kos): 12 g |
Na odraslo osebo (na kos):
- 12 g ogljikovih hidratov
- 3 g beljakovin
- 7 g maščob
- 130 kcal
Potrebujete
- papir za peko
- Za testo:
– 4 jajca
– 4 žlice tople vode
– 50 g sadnega sladkorja
– 1 žlička tekočega sladila
– 75 g bele moke
– 45 g škroba
– 1 zravnana žlička pecilnega praška - Za polnilo:
– 4 listi želatine
– 400 g svežih jagod
– 1 žlička tekočega sladila
– 250 g smetane (30 % maščob)
– 12 g sadnega sladkorja za posip
Priprava
- Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 170 ºC.
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov in vode stepemo trd sneg in mu med mešanjem počasi dodajamo sadni sladkor. Rumenjake previdno zmešamo s sladilom, vmešamo moko, škrob in pecilni prašek. To mešanico dodamo snegu in nežno premešamo.
- Biskvitno testo enakomerno porazdelimo po pekaču, damo takoj v pečico na srednjo višino in pečemo 15-20 minut. Ko je pečeno, ga takoj zvrnemo na navlaženo bombažno kuhinjsko krpo. Testo zvijemo s krpo in pustimo 2-3 ure, da se ohladi.
- Za polnilo pripravimo želatino po navodilih proizvajalca.
- Jagode operemo in dobro odcedimo. Približno 1/3 jagod pretlačimo, da dobimo kašo, ostale pa na drobno narežemo.
- Želatino in sladilo vmešamo v jagodno kašo in damo na hladno.
- Stepemo smetano.
- ko se prične jagodna kaša zgoščevati, jo primešamo k smetani in maso ponovno postavimo na hladno.
- Ko se biskvitno testo ohladi, ga razvijemo, namažemo s polnilom in na polnilo enakomerno naložimo preostanek narezanih jagod. Testo ponovno zvijemo in postrežemo.