Skutne palačinke s sadjem
Količina: 4 osebe
Čas priprave: 15 min
Ogljikovi hidrati: 31 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 31 g ogljikovih hidratov
- 8 g beljakovin
- 2 g maščob
- 191 kcal
Potrebujete (za 4 osebe):
- 100 g pirine moke (tip 1050)
- 3 jušne žlice pšeničnega zdroba
- 100 g puste skute
- 150 ml nemastnega mleka
- 2 jušni žlici sladila
- ½ čajne žlice naribane lupine neškropljene limone
- 2 jajci
- 500 g mešanih gozdnih sadežev ali drugega sezonskega sadja (lahko tudi domači džem z malo sladkorja)
- 2 jušni žlici gostega jabolčnega soka
- ščepec soli
- 4 jušne žlice masla
Priprava
- Pirino moko, zdrob, pusto skuto, mleko, sladilo in limonino lupino zmešamo. Ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka umešamo v testo, ki ga pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
- Sadje preberemo, operemo, previdno otremo, po potrebi narežemo na manjše koščke in zmešamo z gostim jabolčnim sokom. iz beljaka naredimo čvrst sneg ter ga umešamo med testo.
- Na vročem maslu postopoma spečemo 8-10 tankih zlatorjavih palačink. Sadje postrežemo skupaj s toplimi palačinkami.