Skutne palačinke s sadjem

Količina: 4 osebe
Čas priprave: 15 min

 Ogljikovi hidrati: 31 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 31 g ogljikovih hidratov
  • 8 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 191 kcal

Potrebujete (za 4 osebe):

  • 100 g pirine moke (tip 1050)
  • 3 jušne žlice pšeničnega zdroba
  • 100 g puste skute
  • 150 ml nemastnega mleka
  • 2 jušni žlici sladila
  • ½ čajne žlice naribane lupine neškropljene limone
  • 2 jajci
  • 500 g mešanih gozdnih sadežev ali drugega sezonskega sadja (lahko tudi domači džem z malo sladkorja)
  • 2 jušni žlici gostega jabolčnega soka
  • ščepec soli
  • 4 jušne žlice masla

Priprava

  1. Pirino moko, zdrob, pusto skuto, mleko, sladilo in limonino lupino zmešamo. Ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka umešamo v testo, ki ga pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
  2. Sadje preberemo, operemo, previdno otremo, po potrebi narežemo na manjše koščke in zmešamo z gostim jabolčnim sokom. iz beljaka naredimo čvrst sneg ter ga umešamo med testo.
  3. Na vročem maslu postopoma spečemo 8-10 tankih zlatorjavih palačink. Sadje postrežemo skupaj s toplimi palačinkami.

Save

Save

Save

Save

Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: