Solata s piščancem
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 23 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 23 g ogljikovih hidratov
- 29 g beljakovin
- 9 g maščob
- 8 g vlaknin
- 20 g sladkorjev
- 307 kcal
Potrebujete (2 osebi)
- 2 fileja piščančjih prsi (200 g)
- 1 žlica repičnega olja
- 1 fino nasekljana čebula
- 1 fino nasekljan čili
- 3 strti stroki česna
- 2 cm naribanega ingverja
- 2 žlici vode
- 2 žlici arašidovega masla
- 2 žlici medu
- 2 žlici sezamovega olja
Za solato:
- 4 mlade čebule
- 2 naribana korenja
- 100 g narezane kumare
- 100 g natrgane zelene solate
- sok 1 limone
- 25 g svežega koriandra
Priprava
- Piščanca dajte v ponev z vrelo vodo in ga v njej kuhajte 10 minut. Umaknite posodo z ognja in pustite meso v njej še 5 minut.
- Mlado čebulo narežite na 3 cm dolge trakove. Pripravite tudi ostale sestavine za solato in jih med seboj dobro zmešajte.
- V ponev vlijte olje, dajte mu čebulo in jo pražite 3-4 minute. Dodajte čili, česen in ingver ter pražite še 1 minuto, nato dodajte vodo, med, arašidovo maslo in sezamovo olje ter mešajte dokler se maslo in med ne stopita.
- Narežite piščanca na manjše, tanjše koščke in mu dodajte preliv ter vse skupaj dobro premešajte.
- Na sredino krožnika ali manjše sklede položite zeleno solato in ji dodajte piščanca. Servirajte z rezino limone.
Nasvet
Solato lahko pripravite tudi s svinjino ali mariniranim tofujem.