Solata s piščancem

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  23 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 23 g ogljikovih hidratov
  • 29 g beljakovin
  • 9 g maščob
  • 8 g vlaknin
  • 20 g sladkorjev
  • 307 kcal

Potrebujete (2 osebi)

  • 2 fileja piščančjih prsi (200 g)
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 fino nasekljana čebula
  • 1 fino nasekljan čili
  • 3 strti stroki česna
  • 2 cm naribanega ingverja
  • 2 žlici vode
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici sezamovega olja

Za solato:

  • 4 mlade čebule
  • 2 naribana korenja
  • 100 g narezane kumare
  • 100 g natrgane zelene solate
  • sok 1 limone
  • 25 g svežega koriandra

Priprava

  1. Piščanca dajte v ponev z vrelo vodo in ga v njej kuhajte 10 minut. Umaknite posodo z ognja in pustite meso v njej še 5 minut.
  2. Mlado čebulo narežite na 3 cm dolge trakove. Pripravite tudi ostale sestavine za solato in jih med seboj dobro zmešajte.
  3. V ponev vlijte olje, dajte mu čebulo in jo pražite 3-4 minute. Dodajte čili, česen in ingver ter pražite še 1 minuto, nato dodajte vodo, med, arašidovo maslo in sezamovo olje ter mešajte dokler se maslo in med ne stopita.
  4. Narežite piščanca na manjše, tanjše koščke in mu dodajte preliv ter vse skupaj dobro premešajte.
  5. Na sredino krožnika ali manjše sklede položite zeleno solato in ji dodajte piščanca. Servirajte z rezino limone.

Nasvet

Solato lahko pripravite tudi s svinjino ali mariniranim tofujem.

 

Objavljeno v: Solate