Zelenjavni kruh

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 50 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 37  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 37 g ogljikovih hidratov
  • 6 g vlaknin
  • 8 g beljakovin
  • 3 g sladkorjev
  • 4 g maščob
  • 231 kcal

Potrebujete:

  • 4 žlice olja
  • 2 fino nasekljani rdeči čebuli
  • 2 fino nasekljani  rdeči papriki
  • 1 na kocke narezana bučka
  • 4 zdrobljeni stroki česna
  • 15 g nasekljanih sušenih paradižnikov
  • 25 g sveže nasekljane bazilike
  • 1 žlica suhega origana
  • poper
  • 600 g polnozrnate moke
  • 1 pecilni prašek
  • 50 g na kocke narezanega čedar sira
  • 2 polni žlici jogurta brez maščob
  • 500 ml vode

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC. 
  2. V ponev vlijte 2 žlici olja, dodajte čebulo in pražite 3-4 minute. nato dodajte poperin kuhajte na zmernem ognju še 4-5 minut. Mešajte. Dodajte bučko in kuhajte še 3-4 minute.
  3. Odstavite ponev in pustite, da se malo ohladi. Dodajte suhe paradižnike, baziliko, origano in poper.
  4. Pekač naoljite s preostankom olja ali pa vanj položite papir za peko.
  5. V veliko posodo stresite moko, pecilni prašek in 3/4 sira. Dodajte jogurt, mešajte in po malen dodajajte vodo.
  6. V maso dodajte praženo zelenjavo in dobro pregnetite. Testo položite v pekač in po testu posujte še preostanek sira. pecite 30-35 minut.

Namesto čedarja, lahko date parmezan, mozzarello ali drug sir po okusu. Če želite, lahko pripravite jed brez sira.

Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Brezmesne jedi