Zelenjavni kruh
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 50 min
Ogljikovi hidrati (kos): 37 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 37 g ogljikovih hidratov
- 6 g vlaknin
- 8 g beljakovin
- 3 g sladkorjev
- 4 g maščob
- 231 kcal
Potrebujete:
- 4 žlice olja
- 2 fino nasekljani rdeči čebuli
- 2 fino nasekljani rdeči papriki
- 1 na kocke narezana bučka
- 4 zdrobljeni stroki česna
- 15 g nasekljanih sušenih paradižnikov
- 25 g sveže nasekljane bazilike
- 1 žlica suhega origana
- poper
- 600 g polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek
- 50 g na kocke narezanega čedar sira
- 2 polni žlici jogurta brez maščob
- 500 ml vode
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC.
- V ponev vlijte 2 žlici olja, dodajte čebulo in pražite 3-4 minute. nato dodajte poperin kuhajte na zmernem ognju še 4-5 minut. Mešajte. Dodajte bučko in kuhajte še 3-4 minute.
- Odstavite ponev in pustite, da se malo ohladi. Dodajte suhe paradižnike, baziliko, origano in poper.
- Pekač naoljite s preostankom olja ali pa vanj položite papir za peko.
- V veliko posodo stresite moko, pecilni prašek in 3/4 sira. Dodajte jogurt, mešajte in po malen dodajajte vodo.
- V maso dodajte praženo zelenjavo in dobro pregnetite. Testo položite v pekač in po testu posujte še preostanek sira. pecite 30-35 minut.
Namesto čedarja, lahko date parmezan, mozzarello ali drug sir po okusu. Če želite, lahko pripravite jed brez sira.