Juhe

  Količina  OH v gramih  Količina – mera 
BELUŠNA kremna  200 ml 6 g 1 krožnik
BUČKINA kremna 200 ml 2 g 1 krožnik
ČEBULNA 250 ml 15 g 1/2 krožnika
FIŽOLOVA z ribano kašo 250 ml 25 g 1/2 krožnika
GOBOVA 250 ml 15 g 1/2 krožnika
GOLAŽEVA s cmoki 140 g 20 g 1/3 krožnika
GOVEJA  
S cmoki (3) 200 ml 15 g 1 krožnik
Z rezanci 200 ml 15 g 1 krožnik
Z ribano kašo 200 ml 10 g 1 krožnik
GRAHOVA 250 ml 15 g 1/2 krožnika
JOTA  250 ml 25 g 1/2 krožnika
KOKOŠJA z rezanci  250 ml 8 g 1 krožnik
KROMPIRJEVA 200 ml 20 g 1 krožnik
MINEŠTRA italijanska s testeninami
200 ml 25 g 1 krožnik
PARADIŽNIKOVA 250 ml 15 g 1/2 krožnika
PIŠČANČJA OBARA Z ZELENJAVA 300 ml 15 g 1/2 krožnika
POROVA z zdrobom 250 ml 15 g 1/2 krožnika
PREŽGANKA 200 ml 3 g 1 krožnik
RIČET 250 ml 35 g 1/2 krožnika
TELEČJA OBARA Z ŽLIČNIKI 200 ml 15 g 1 krožnik
ZDROBOVA 200 ml 15 g 1 krožnik
ZELENJAVNA  
Brez stročnic  200 ml 5 g 1 krožnik
S krompirjem 200 ml 20 g 1 krožnik
S stročnicami 200 ml 15 g 1 krožnik
Z rižem 200 ml 14 g 1 krožnik
Viri:
  • Andreja Širca-Čampa, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, dietetičarka
  • Jože Lavrinec, VMT, bolnišnični dietetik