Zelenjava in zelenjavne jedi

   Količina OH v gramih 
ARTIČOKA konzervirana 300 g 5 g
BELUŠI 250 g 5 g
Konzervirani 320 g 5 g
Zamrznjeni 210 g 5 g
BLITVA 200 g 5 g
BROKOLI 200 g 5 g
BUČKE 250 g 5 g
CVETAČA 200 g 5 g
ČEBULA 100 g 5 g
Ocvrta – obročki 50 g 14 g
Pražena 90 g 13 g
Vložena 35 g 2 g
ČESEN 20 g 5 g
ČIČERIKA  100 g 7 g
Humus 90 g 10 g
FIŽOL 100 g 5 g
Fižolova juha 100 g 5 g
Pasulj 100 g 10 g
GOBE  
Lisičke 200 g 5 g
Sušene 110 g 5 g
Šampinjoni praženi 120 g 0 g
HRENOV NAMAZ 26 g 5 g
JAJČEVEC – MELANCANA svež 200 g 5 g
JANEŽ – KOROMAČ 200 g 5 g
OHROVT 200 g 5 g
Brstični 160 g 5 g
Kuhan 100 g 3 g
S krompirjem 100 g 10 g
KROMPIR     
Golaž 50 g 15 g
Jam kuhan 120 g 40 g
Musaka s špinačo 160 g 15 g
Navaden pečen 120 g 27 g
Sladki pečen 120 g 34 g
Zloženka z zelenjavo 160 g 15 g
KOLERABA 140 g 5 g
KORENJE 100 g 5 g
Konzervirano 130 g 5 g
Namaz z lečo 140 g 15 g
Zamrznjeno 100 g 5 g
KORUZA sladka konzervirana 120 g 15 g
KUMARE 260 g 5 g
KUMARE v kisu 280 g 5 g
LEČA 60 g 10 g
NAMAZ s korenjem in lečo 140 g 15 g
OLIVE zelene  40 g 0 g
PAPRIKA  
Polnjena 100 g 4 g
Rdeča 75 g 5 g
Rdeča konzervirana 100 g 5 g
Rumena sladka 100 g 5 g
Zelena 170 g 5 g
PARADIŽNIK 200 g 5 g
Češnjevec  80 g 2 g
Mezga 40 g 5 g
Omaka – ketchup 20 g 5 g
Sušen, v olju 50 g 3 g
PASTINAK pečen 60 g 13 g
PETERŠILJ list 70 g 5 g
POR 60 g 5 g
RDEČA PESA konzervirana 75 g 5 g
REDKEV  
Bela 260 g 5 g
Rdeča 220 g 5 g
REDKVICA konzervirana 70 g 5 g
REPA kisla 150 g 5 g
SOLATA  
Zelena endivija 300 g 1 g
Zelena ledenka 300 g 5 g
Zelena mehka 300 g 1 g
Zelena radič 300 g 5 g
Zelena radič veronski 200 g 5 g
Zelena vrtna 300 g 3 g
Radič veronski 200 g 5 g
ŠPINAČA    
Listi 100 g 1 g
Zamrznjena 100 g 1 g
Pire zamrznjena 100 g 1 g
ZELENA 200 g 5 g
ZELJE  
Belo 120 g 5 g
Kislo 200 g 1 g
Kitajsko 400 g 5 g
Pomladansko konzervirano 200 g 5 g
Rdeče 150 g 5 g
Sladko s krompirjem 100 g 10 g

 

Viri:
  • Andreja Širca-Čampa, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, dietetičarka
  • Jože Lavrinec, VMT, bolnišnični dietetik