Ajdova kaša z gobami
Ajda je bogata z vlakninami in ima nizek glikemični indeks.
Čas priprave: 30 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 50 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi:
- 50 g ogljikovih hidratov
- 10 g beljakovin
- 8 g vlaknin
- 9 g maščob
- 597 mg kalija
- 3 mg železa
- 300 kcal / 1259 kJ
Potrebujete
- 20 dag ajdove kaše
- 1 čebulo
- 25 dag gob
- 1 žlico olja
- 1 pest peteršilja
- 4 dcl vode
- 4 žličke kisle smetane
Priprava
- Kašo vsujemo v vrelo slano vodo, premešamo, pokrijemo in 15 minut kuhamo nad šibkim ognjem.
- Na olju prepražimo čebulo in narezane gobe. Solimo in primešamo kislo smetano in potresemo nasekljan peteršilj.
- Kuhano ajdovo kašo dobro odcedimo in ji primešamo gobe s čebulo in kislo smetano.