Ajdova kaša z gobami

Ajda je bogata z vlakninami in ima nizek glikemični indeks.

Čas priprave: 30 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 50 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 50 g ogljikovih hidratov
  • 10 g beljakovin
  • 8 g vlaknin
  • 9 g maščob
  • 597 mg kalija
  • 3 mg železa
  • 300 kcal / 1259 kJ

Potrebujete

  • 20 dag ajdove kaše
  • 1 čebulo
  • 25 dag gob
  • 1 žlico olja
  • 1 pest peteršilja
  • 4 dcl vode
  • 4 žličke kisle smetane

Priprava

  1. Kašo vsujemo v vrelo slano vodo, premešamo, pokrijemo in 15 minut kuhamo nad šibkim ognjem.
  2. Na olju prepražimo čebulo in narezane gobe. Solimo in primešamo kislo smetano in potresemo nasekljan peteršilj.
  3. Kuhano ajdovo kašo dobro odcedimo in ji primešamo gobe s čebulo in kislo smetano.
Objavljeno v: Kosila , Večerje , Brezmesne jedi
Viri: