Browniji

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (kos):  14 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (kos – 60 g):

  • 14 g ogljikovih hidratov
  • 9 g sladkorjev
  • 5 g beljakovin
  • 10 g maščob
  • 2 g vlaknin
  • 164 kcal

Potrebujete (12 kos)

  • 100 g nalomljene temne čokolade
  • 25 g margarine z manj maščobe
  • 250 g kuhane pese
  • 1 žlica instant kave v žlici vode*
  • 2 jajci
  • 2 žlici javorovega sirupa 
  • 100 g mletih mandljev
  • 50 g navadne moke
  • 50 g kakava v prahu
  • pecilni prašek

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180 ºC. Namastite pekač velikosti 20 cm × 20 cm. Namesto tega lahko v pekač položite papir za peko.
  2. Nad paro stopite čokolado in maslo ter nenehno mešajte, dokler se ne stopi do gladke teksture. umaknite z ognja in pustite, da se rahlo shladi.
  3. Dobro odcejeno peso v mešalniku do gladke mase zmešajte s kavo, jajci in javorovim sirupom. 
  4. Masi dodajte mandlje, moko, kakav v prahu, pecilni prašek in vse nežno, a dobro premešajte.
  5. Maso vlijte v pekač ter pecite 15-20 minut, dokler se ne naredi skorjica, sredica naj bo mehka, a ne tekoča.
  6. Pustite, da se hladi dobrih 15 min, narežite in postrezite.

* Javorov sirup lahko nadomestite z drugim sladilom. Pazite vrednost ogljikovih hidratov.
V brownije lahko dodate 2 žlici rozin, nasekljane lešnike …
Brownije lahko zamrznete.

 

Objavljeno v: Sladice
Viri:
  • diabetes.org.uk