Čokoladni soufflé s pomarančo

Čas priprave: 15-20 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 15  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 67 g):

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 15 g sladkorjev
  • 1 g vlaknin
  • 4 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 100 kcal

Potrebujete (6 porcij):

  • rastlinsko olje za namastitev modelov
  • naribana lupinica
  • sok 2 večjih pomaranč
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 4 beljaki, stepeni v sneg
  • 25 g kakava v prahu
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • par kapljic pomarančnega ekstrakta
  • 4 žlice lahke crème fraîche (zelo gosta kisla smetana)

Priprava

  1. Ogrejte pečico na 200°C.
  2. Namastite modele za peko.
  3. V majhno ponev vlijte pomarančni sok, dodajte nastrgano lupinico, sladkor in kuhajte 3-4 minute, da dobite sirup.
  4. Pomarančni sirup prelijte čez beljak in stepajte 2 minuti.
  5. Nežno dodajte še kakav in preostali pomarančni sok ter vlijte v modele.
  6. Pecite 5-6 minut oz. dokler ne naraste.
  7. Servirajte s  crème fraîche.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice