File osliča po celinsko

Količina: 4 porcije

 Ogljikovi hidrati: 14 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 14 g ogljikovih hidratov
  • 25 g beljakovin
  • 2 g vlaknin
  • 5 g maščob
  • 939 mg kalija
  • 345 mg fosforja
  • 63 mg magnezija
  • 207 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 2 debeli čebuli
  • 1 žlico olivnega olja
  • 4 večje ribje fileje (skupaj 500 g)
  • 1/2 žličke mletega popra
  • 1 veliko svežo papriko
  • 250 g šampinjonov (ali mešanih gozdnih gob)
  • 1/2 dcl kakovostnega belega vina
  • sol
  • 1 žlico limoninega soka

Priprava

1. postopek

  1. Čebulo očistimo in nasekljamo ter natresemo na dno primerno velikega pekača. Pokapljamo z olivnim oljem
  2. Ribje fileje začinimo s poprom na obeh straneh ter jih položimo na čebulo.
  3. Očiščeno papriko narežemo na koščke ter potresemo čez robe. nalistamo še gobe ter jih potrosimo preko.
  4. V kozarcu zmešamo vino in limonin sok, dodamo sol in vse skupaj prelijemo po zelenjavi.
  5. Vložimo v pečico in pečemo pri 180 °C približno 25-30 minut.

2. postopek

  1. Čebulo očistimo in nasekljamo, svežo papriko in nalistamo sveže gobice. nežno solimo.
  2. V ponvi segrejemo polovico (približno čajno žličko) olja, vanj natresemo zelenjavo in dobro prepražimo. Prilijemo vino in podušimo, dokler ne izpari.
  3. Prepraženo zelenjavo pretresemo na krožnik.
  4. V ponev dodamo preostanek olja. Z mletim poprom natremo ribje fileje, jih pokapamo z limoninim sokom in spečemo na olju.
Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri: