Golaževa juha s svežo papriko

Ogljikovi hidrati: 15 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 12 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 9 g maščob (od tega nasičene 2 g)
  • 500 mg kalija
  • 31 mg železa
  • 190 kcal / 790 kJ

Potrebujete

  • 200 g govejega mesa, narezanega na kocke
  • 2 rdeči papriki, narezani na kocke
  • 1 rumeno papriko, narezano na kocke
  • 1 večji krompir, olupljen in narezan na kocke
  • 1 sesekljano čebulo
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico začimbne paprike
  • 1 žlico moke
  • sol
  • poper
  • lovorov list
  • rožmarin
  • kumina

Priprava

  1. V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in prepražimo.
  2. Ko čebula zlato porumeni, dodamo na majhne kocke narezano meso, začinimo s ščepcem soli, lovorovim listom, ščepcem rožmarina, kumine, popra in mlete paprike, premešamo in zalijemo z nekaj žlicami mlačne vode. Pokrito dušimo do mehkega.
  3. Olupljen in na kocke narezan krompir in vso papriko dodamo k že mehkemu mesu. Dodamo še žlico moke, premešamo in zalijemo z litrom vode. Kuhamo še 10 minut.
Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri: