Jabolčne pošasti

Nepogrešljivi na zabavah.

Ogljikovi hidrati (na kos): 4 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 0,7 g vlaknin
  • 0,4 g maščob
  • 0,2 g beljakovin
  • 15 kcal/61 kJ

Potrebujete

  • jabolka
  • limona
  • narezani mandlji
  • nageljnove žbice/prestice

Priprava

  1. Jabolka narežite na četrtine in jih očistite. V vsako četrtino zarečite na dveh straneh, da neredite luknjo.
  2. Limono ožemite, da dobite sok ter vanj pomočite jabolčne rezine, da preprečite oksidacijo. Limonin sok lahko razredčite z vodo.
  3. V režo rezine jabolka napikajte narezane mandlje*, z nageljnovimi žbicami ali nalomljenimi presticami pa naredite oči.

*Če nimate narezanih mandljev, slednje najprej namočite v toplo vodo, da jih boste lažje olupili ter jih narezite in osušene napikajte v rezine jabolk.

Save

Objavljeno v: Malice , Brezmesne jedi , Sladice