Špageti s piščancem

Le dvajset minut vas loči od odličnega obroka, ki zahteva malo olja in ne povzroča izgube vitaminov.

Čas priprave: 20 minut
Količina: 3 osebe

Ogljikovi hidrati (na osebo): 63 g

Na odraslo osebo:

  • 63 g ogljikovih hidratov
  • 438 kcal/1830 kJ
  • 30 g beljakovin
  • 3 g vlaknin
  • 9 g vseh maščob
  • 2 g nasičenih maščob
  • 497 mg natrija

Potrebujete

  • 1 žlica rastlinskega olja (priporočamo olivno, sezamovo, laneno, olje oljne ogrščice ipd.)
  • 1 tanko narezan, približno 125 g težak kos piščančjih prsi brez kosti in kože
  •  1 tanko narezan šop mlade čebule
  • 100 g obrezanega in razpolovljenega stročjega graha
  • 1 drobno nasekljan rdeč feferon
  • 75 g na koščke narezane kuhane šunke
  • 250 g tankih jajčnih špagetov
  • po želji in okusu: 2 žlici temne sojine omake
  • po želji in okusu: 2 žlici sesekljanega svežega koriandra
 Priprava
  1. Olje segrejemo v ponvi, dodamo meso in 2-3 minute pražimo, obenem pa ga nenehno mešamo. Dodamo mlado čebulo, stročji grah in feferon ter še 2 minuti pražimo in mešamo. Primešamo sojino omako in šunko.
  2. Medtem skuhamo špagete. Stresemo jih v veliko posodo kropa in kuhamo po navodilih proizvajalca. Ko so pripravljeni, jih temeljito odcedimo.
  3. Zmešamo rezance, meso z zelenjavo in koriander, preložimo v pogreto skledo in takoj ponudimo.
Objavljeno v: Kosila
Viri: