Kostanjeva župa

Čas priprave: 30 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 11 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 42 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 2 g maščob
  • 612 mg kalija
  • 3 mg železa
  • 235 kcal / 982 kJ

Potrebujete (za 4 osebe)

  • 8 dcl čiste kostne juhe
  • 200 g kuhanih in olupljenih kostanjev
  • 2 dcl vina
  • sol
  • poper
  • majaron
  • bazilika
  • 1 žlica kisa

Priprava

V vrelo juho damo zdrobljene kuhane kostanje, začimbe, vino in po želji kis. Pustimo, da počasi vre 15 min. Postrežemo.

Če bi želeli gosto oziroma kremno kostanjevo juho, pripravljeno previdno zmešajte s paličnim mešalnikom in postrezite.

Save

Save

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Juhe
Viri: