Krompirjeva juha

Čas priprave: 15-20 min
Čas kuhanja: 35 min
Količina: 2 osebi

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 49 g


Na odraslo osebo:

  • 49 g ogljikovih hidratov
  • 12 g beljakovin
  • 14 g maščob
  • 380 kcal

Potrebujete

  • 480 g olupljenega krompirja
  • 100 g korenja
  • 300 g pora
  • 30 g manj mastne slanine
  • 1 velika čebula
  • 1/2 l nemastne mesne ali kostne juhe
  • 15 g kisle smetane (20 % maščob)
  • 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja
  • poper
  • sol

Priprava

  1. Krompir narežemo na kocke, speremo, damo v lonec zalijemo s toliko vode, da je krompir pokrit, dodamo sol in kuhamo 20 minut.
  2. Korenček ostrgamo, operemo in narežemo na majhne koščke.
  3. Očistimo por in narežemo na kolobarje.
  4. Por in korenček kuhamo v pokriti posodi z malo vode 15 minut; vodi dodamo malo soli.
  5. Slanino zrežemo na kocke, čebulo na kolobarje.
  6. Krompir pretlačimo s pol vode, v kateri se je kuhal ter dodamo korenček in por.
  7. Mesno ali kostno juho segrejemo in jo dodajamo med mešanjem.
  8. Slanino popražimo v ponvi, dodamo kolobarje čebule in jih zlato popečemo.
  9. V juho zamešamo kislo smetano.
  10. Slanino, čebulo in peteršilj potresemo preko juhe in serviramo.

 

Objavljeno v: Kosila
Viri: