Mlad krompir z govedino in hrenom

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 40 min

 Ogljikovi hidrati (na kos): 8 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 4 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 1 g vlaknin
  • 1 g sladkorjev
  • 52 kcal

Potrebujete (10 kos)

  • 12 mladih krompirjev (ca. 500 g)
  • 4 žlice mladega sira z manj maščob
  • 2 žlici hrenove omake
  • drobnjak, sesekljan
  • 2 na manjše trakove narezani rezini kuhane in popečene govedine

Hrenova omaka:

  • 150 g naribanega hrena
  • 6–7 žlic jušne osnove
  • 1 žlica olja
  • sol

Nariban hren prelijte z vrelo juho in pustite, da se ohladi. Ohlajenemu hrenu dodajte sol, olje in kis po okusu ter premešajte. Hrenu lahko dodate tudi nekaj kapljic kisa ali soka limone, po okusu.

Priprava

  1. Segrejte pečico na 200 ºC.
  2. Vsak krompir večkrat prepikajte in ga postavite na namaščen pekač ter pecite 35-40 minut.
  3. Zmešajte mlad sir in hren.
  4. Ko je krompir pečen, ga prerežite vzdolž ter nežno stisnite, da se sredica odpre.
  5. Sredico krompirja napolnite s hrenom in sirom, dodajte govedino, posujte z drobnjakom in servirajte.
Objavljeno v: Kosila