Orada z mlado čebulo in korenčkom

Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 15-20 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 11 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 11 g ogljikovih hidratov
- 5 g vlaknin
- 28 g beljakovin
- 5 g maščob
- 213 kcal / 967 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 320 g baby korenja (narezan po dolžini in prepolovljen)
- 12 mladih čebul, narezanih na 3 cm velike kose
- 10 g grobo sesekljanega kopra
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- 4 fileji orade (ca. 150 g /file)
- 110 g morskega koprca
- 2 žlički koruzne moke, zmešane z 1 žlico posnetega mleka
- 1 žlica grškega jogurta brez maščobe
- sveže mlet črn poper
- 4 rezine limone (za serviranje)
Priprava
- Korenje dajte v ponev, prelijte ga z vrelo vodo, pokrijte in zavrite. Zmanjšajte toploto in dušite, dokler se korenje ne zmehča.
- Medtem dajte v veliko ponev mlado čebulo in četrtino kopra ter nanj položite ribje fileje. Zalijte z zelenjavno jušno osnovo in segrejte do rahlega vrenja. Pokrijte ponev (če nimate dovolj velikega pokrova, pokrijte s folijo), nato 5-6 minut nežno dušite, dokler ribe niso ribe kuhane.
- Ribe previdno odstranite iz ponve, položite jih na krožnik in pokrijte.
- V ponev, kjer je ostala mlada čebula dodajte morski koprc in kuhajte 2 minuti, da se ta zblanšira.
- Morski koprc in mlado čebulo postavite na stran, odvečno tekočino pa odlijte v drugo ponev in jo pogrejte na zmernem ognju.
- Odcedite korenje in zavrzite vodo. V skledo ali na krožnik dajte korenje, morski koprc in mlado čebulo ter nanj položite ribe.
- V vrelo zelenjavno osnovo, ki ste jo shranili v 5. koraku, vmešajte koruzno moko in mešajte dokler se ne zgosti. Nato dodajte preostali koper in jogurt. Dobro premešajte in prelijte čez ribe.
- Potresite s poprom in postrezite jed z rezino limone.
Nasvet
- Če želite, lahko uporabite katero koli korenje, preprosto ga obrežite in narežite na majhne palčke.
- K temu receptu se odlično podajo tudi druge ribe: losos, vahnja, trska ali tilapija.