Orada z mlado čebulo in korenčkom

Čas priprave: 10 min

Čas kuhanja: 15-20 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 11  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 11 g ogljikovih hidratov
  • 5 g vlaknin
  • 28 g beljakovin
  • 5 g maščob
  • 213 kcal / 967 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 320 g baby korenja (narezan po dolžini in prepolovljen)
  • 12 mladih čebul, narezanih na 3 cm velike kose
  • 10 g grobo sesekljanega kopra
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • 4 fileji orade (ca. 150 g /file)
  • 110 g morskega koprca
  • 2 žlički koruzne moke, zmešane z 1 žlico posnetega mleka
  • 1 žlica grškega jogurta brez maščobe
  • sveže mlet črn poper
  • 4 rezine limone (za serviranje)

Priprava

  1. Korenje dajte v ponev, prelijte ga z vrelo vodo, pokrijte in zavrite. Zmanjšajte toploto in dušite, dokler se korenje ne zmehča.
  2. Medtem dajte v veliko ponev mlado čebulo in četrtino kopra ter nanj položite ribje fileje. Zalijte z zelenjavno jušno osnovo in segrejte do rahlega vrenja. Pokrijte ponev (če nimate dovolj velikega pokrova, pokrijte s folijo), nato 5-6 minut nežno dušite, dokler ribe niso ribe kuhane.
  3. Ribe previdno odstranite iz ponve, položite jih na krožnik in pokrijte.
  4. V ponev, kjer je ostala mlada čebula dodajte morski koprc in kuhajte 2 minuti, da se ta zblanšira.
  5. Morski koprc in mlado čebulo postavite na stran, odvečno tekočino pa odlijte v drugo ponev in jo pogrejte na zmernem ognju. 
  6. Odcedite korenje in zavrzite vodo. V skledo ali na krožnik dajte korenje, morski koprc in mlado čebulo ter nanj položite ribe.
  7. V vrelo zelenjavno osnovo, ki ste jo shranili v 5. koraku, vmešajte koruzno moko in mešajte dokler se ne zgosti. Nato dodajte preostali koper in jogurt. Dobro premešajte in prelijte čez ribe.
  8. Potresite s poprom in postrezite jed z rezino limone.

Nasvet

  • Če želite, lahko uporabite katero koli korenje, preprosto ga obrežite in narežite na majhne palčke.
  • K temu receptu se odlično podajo tudi druge ribe: losos, vahnja, trska ali tilapija.
Objavljeno v: Kosila
Viri: