Pikantni peresniki z grahom

Čas priprave: 15 minut (brez kuhanja)
Količina:
4 porcije

 Ogljikovi hidrati (na jed):  83 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 83 g ogljikovih hidratov
  • 22 g beljakovin
  • 15 g maščob
  • 510 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 300 g graha
  • 400 g peresnikov
  • sol
  • 1 strok česna
  • 30 g paradižnikove mezge
  • 2 čajna žlica kaper
  • 2 jušna žlica oljčnega olja
  • poper
  • ščepec sladkorja
  • 1 rdeč čili
  • ½ šopka peteršilja
  • 80 g razkoščičenih črnih oliv
  • 40 g parmezana

Priprava

  1. V slani vodi skuhamo peresnike al dente. 2 minuti pred koncem kuhanja peresnikom dodamo grah. Vse skupaj odcedimo. Strok česna olupimo in sesekljamo. Česen, paradižnikovo mezgo, kapre in oljčno olje pretlačimo. Dodamo sol, poper in sladkor.
  2. Očiščeno papriko narežemo na koščke ter potresemo čez robe. Nalistamo še gobe ter jih potrosimo preko.
  3. Čili operemo, očistimo, mu odstranimo semena, ga drobno sesekljamo in umešamo v omako. Peteršilj operemo, otresemo in sesekljamo lističe. Vroče peresnike in grah zmešamo s čilijevo omako, črnimi olivami in peteršiljem. Po vrhu naribamo parmezan.

 

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: