Piščančja juha z rezanci

Čas priprave: 25 min

 Ogljikovi hidrati (porcija):  18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 18 g ogljikovih hidratov
  • 2 g sladkorjev
  • 15 g beljakovin
  • 9 g maščob
  • 218 kcal

Potrebujete (12 porcij)

  • 400 g na kocke narezanega kuhanega piščanca
  • 1 liter vode
  • 500 ml jušne osnove
  • 350 g širokih rezancev
  • 100 g kisle smetane
  • šopek nasekljanega peteršilja
  • sol

Priprava

  1. V lonec vlijte vodo. Dodajte rezance in jih kuhajte al-dente. Vodo lahko zamenjate ali jo ohranite. Vanjo vlijte jušno osnovo in dodajte piščanca. Pustite, da vre na nizkem ognju. Če je juha pregosta, ji dolijte vode ter jo začinite.
  2. Juho umaknite z ognja in ji dodajte kislo smetano ter posujte s peteršiljem.
Objavljeno v: Kosila , Juhe