Piščanec z gobovo omako

Čas priprave: 40 min
Količina: 4 porcije

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 4 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 44 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 10 g maščob
  • 85 mg natrija
  • 288 kcal / 1204 kJ

Potrebujete:

  • 15 g suhih gob
  • 200 g na tanko narezanih (rjavih) šampinjonov
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 piščančja prsa brez kosti in kože
  • 1 sesekljana mala čebula
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Suhe gobe damo v majhno skledo in zalijemo s toliko kropa, da jih pokrije. Namakajo naj se 15 minut.
  2. Polovico olivnega olja segrejemo v ponvi. Na vroče položimo na štiri kose narezana prsa in pustimo, da se meso prepeče. Lepo pečena prsa položimo v posodo, da ostanejo topla.
  3. V ponev, kjer smo spekli prsa dolijemo razliko olja, dodamo čebulo in jo počasi pražimo do zlato-rumene barve.
  4. Namočene gobe odcedimo, tekočino prihranimo. Gobe tanko razrežemo in jih damo skupaj s tekočino v ponev. Zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo toliko časa, da se tekočina pokuha na polovico.
  5. V ponev primešamo smetano in gorčico, ponovno zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 2 minuti. Posolimo in popopramo.
  6. Piščančje prsi serviramo na krožnik in prelijemo z omako.

Nasvet:

  • Pri pripravi lahko uporabite tudi druge vrste suhih in/ali svežih gob.
  • Če so se prsa v času priprave omake shladila, jih za dve minuti položite nazaj v ponev in segrejte skupaj z omako.
  • Piščančje meso je dober vir beljakovin. Jed lahko ponudimo z rjavim rižem in zeleno solato.

 

Objavljeno v: Kosila
Viri: