Piščanec z limono in pehtranom
Hitro pripravljena preprosta jed

Količina: 4 porcije
Čas priprave: 20-30 min
Ogljikovi hidrati: 12 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 12 g ogljikovih hidratov
- 54 g beljakovin
- 10 g maščob
- 365 kcal
Potrebujete (za 4 porcije):
- 6 piščančjih prsi brez kože in kosti
- 1 jušna žlica paprike v prahu
- Olje ali maslo
- ½ šopka peteršilja
- 1 čajna žlica suhega pehtrana
- 5 jušnih žlic limoninega soka
- 1 neškropljena limona
Priprava
- Pod hladno vodo speremo piščančja prsa in otremo. Če so prsa debelejša, jih potolčemo. Meso začinimo s soljo, poprom in sladko papriko.
- V ponev vlijemo približno 3 jušne žlice olja. Ko je slednje dovolj vroče, vanj položimo prsa in na vsaki strani pečemo približno 5 minut. Meso vzamemo iz ponve in postavimo na toplo.
- Operemo peteršilj in pehtran ter ju nasekljamo. V ponev prilijemo še 1-2 jušni žlici olja ali maslo, vanjo stresemo nasekljan peteršilj in pehtran ter ju podušimo. Prilijemo limonin sok, vse skupaj še enkrat premešamo in enkrat zavremo.
- Piščančje prsi položimo v limonino olje oz. maslo in poleg priložimo rezine oprane neškropljene limone.
K jedi lahko postrežete zelenjavni riž, svežo solato ali drugo sezonsko zelenjavo.