Picete (pizzette)

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 10 min

 Ogljikovi hidrati (kos):  13 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (kos):

  • 13 g ogljikovih hidratov
  • 2 g sladkorjev
  • 2 g vlaknin
  • 4 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 88 kcal

Potrebujete (8 kos):

  • 2 fino nasekljana sveža paradižnika
  • 1 fino nasekljana rdeča čebula
  • 100 g koruze
  • mozzarella
  • 125 g polnozrnate moke
  • 1/2 žlice sode bikarbone
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • origano
  • sol
  • voda

Priprava

  1. Segrejte pečico na 190 ºC. Zmešajte vso zelenjavo in solite. Mozzarello narežite na rezine.
  2. V posodo stresite moko in sodo bikarbono. Prilijte s 75 ml vode in dodajte jogurt. Maso dobro pregnetite in nežno solite. Testo se ne sme sprijemati.
  3. Iz testa naredite 8 manjših kroglic, ki jih ločeno nežno povaljate. 
  4. V pekač položite peki papir. Na vsako oblikovano testo nežno nanesite malo paradižnikove mezge, potresite z mešanico zelenjavne mase in prekrijte z rezino mozzarelle.
  5. Pecite 10 minut in postrezite.
Objavljeno v: Malice , Večerje , Brezmesne jedi