Polnjene parathe

Čas priprave: 25 min
Čas pečenja: 40 min

 Ogljikovi hidrati (porcija):  12 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 40 g):

  • 12 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 70 kcal

Potrebujete (16 porcij):

Za testo:

  • 200 g polnozrnate moke
  • pecilni prašek
  • 100 g jogurta z 0 % maščobe
  • 125 ml vode

Za nadev:

  • 1 večji sladki krompir, olupljen in narezan na četrtine
  • 4 mlade nasekljane čebule
  • 1 žlica mlete kurkume
  • 1 žlica mlete kumine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 1/2 fino nasekljanega čilija
  • 25 g nasekljanega koriandra
  • 50 g odmrznjenega graha
  • sol

Priprava

  1. Skuhajte sladki krompir, ga dobro odcedite in pretlačite.
  2. Sladkemu krompirju odajte česen, čebulo, kumino, kurkumo, koriander, čili in grah. Solite in dobro premešajte.
  3. V posodo dajte moko, pecilni prašek, jogurt in vodo ter dobro pregnetite v testo.
  4. Testo razdelite na 8 delov, ki jih oblikujete v kroglice in nežno zvaljate, da dobite okroglo obliko.
  5. Nadev razdelite na 4 dele in vsakega enakomerno porazdelite po testu. Pustite 1 cm roba.
  6. Rob testa z aevom nežno namočite z vodo ter ga pokrijte z drugim testom in stisnite po robovih.
  7. Vzemite ponev in jo nežno naoljite. Na segreto olje položite paratho in jo popecite z obeh strani. Ko se na parathi naredijo rjave pike, je pečena.
  8. Narežite na četrtine in postrezite.

Namesto sladkega krompirja lahko uporabite tudi navadnega.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi