Polnozrnati špageti s paradižnikom in baziliko

Posebno okusni bodo špageti s svežim paradižnikom

Čas priprave: 30 min
Količina: 2 osebi

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 30 g


Na odraslo osebo:

30 g ogljikovih hidratov
10 g beljakovin
13 g maščob
280 kcal


Potrebujete

  • 2,5 L vode
  • 80 g polnozrnatih špagetov (oz. več ali manj glede na predpisane OH)
  • 1-2 stroka česna
  • 1/2 konzerve paradižnika (250 g)
  • 3 sardelni fileji
  • 1/2 šopka bazilike
  • 20 g olivnega olja (2 žlici)
  • 1 manjši pekoči feferon
  • sol

Priprava

  1. Vodo z malo soli zavremo. Dodamo špagete in jih premešamo, da se ne zlepijo. Kuhamo jih po navodilih proizvajalca.
  2. Med kuhanjem špagetov pripravimo paradižnikovo omako. Paradižnik damo na cedilo in zmečkamo. Olupimo česen, na drobno narežemo sardelne fileje. operemo še baziliko in jo drobno nasekljamo.
  3. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen, da porjavi, nato ga poberemo iz ponve. Zatem damo v ponev feferon in sardele ter mešamo tako dolgo, da sardele razpadejo. Feferon poberemo iz ponve, v katero damo zatem še paradižnik in liste bazilike ter dušimo v pokriti posodi 15 minut.
  4. Testenine odcedimo, jih serviramo na krožnik ter prelijemo s paradižnikovo omako. Poleg si privoščimo zeleno solato.
Objavljeno v: Kosila , Večerje , Brezmesne jedi
Viri: