Porova juha z zdrobom

Čas priprave:  45 min
Količina: 5 oseb

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 6,8 g


Na odraslo osebo:

  • 6,8 g ogljikovih hidratov
  • 1,5 g beljakovin
  • 2 g vlaknin
  • 4,1 g maščob (od tega 0,4 g nasičenih)
  • 471 mg natrija
  • 67 kcal/280 kJ

Potrebujete

  • 250 g pora
  • 20 g olja
  • 20 g pšeničnega zdroba
  • 10 g paradižnikove mezge
  • 1,2 l jušne osnove
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Por očistimo, narežemo na kolobarje, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo do mehkega.
  2. Na segretem olju prepražimo zdrob, dodamo česen, paradižnikovo mezgo in malo vode, da se zdrob razpusti.
  3. Zakuho iz zdroba prilijemo k juhi, ki jo začinimo s poprom in tik pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Objavljeno v: Malice , Večerje , Juhe
Viri: