Porova juha z zdrobom
Čas priprave: 45 min
Količina: 5 oseb
Ogljikovi hidrati (na osebo): 6,8 g |
Na odraslo osebo:
- 6,8 g ogljikovih hidratov
- 1,5 g beljakovin
- 2 g vlaknin
- 4,1 g maščob (od tega 0,4 g nasičenih)
- 471 mg natrija
- 67 kcal/280 kJ
Potrebujete
- 250 g pora
- 20 g olja
- 20 g pšeničnega zdroba
- 10 g paradižnikove mezge
- 1,2 l jušne osnove
- 1 strok česna
- peteršilj
- sol
- poper
Priprava
- Por očistimo, narežemo na kolobarje, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo do mehkega.
- Na segretem olju prepražimo zdrob, dodamo česen, paradižnikovo mezgo in malo vode, da se zdrob razpusti.
- Zakuho iz zdroba prilijemo k juhi, ki jo začinimo s poprom in tik pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.