Rolada z jagodno smetano

Če nimate jagod, lahko naredite rolado z drugim, rahlo kislim sadjem.

Čas priprave: 30-45 min
Čas pečenja: 15-20 min
Čas hlajenja: 2-3 ure
Količina: 15 kosov

 Ogljikovi hidrati (na kos): 12 g


Na odraslo osebo (na kos):

  • 12 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 130 kcal

Potrebujete

  • papir za peko
  • Za testo:
    – 4 jajca
    – 4 žlice tople vode
    – 50 g sadnega sladkorja
    – 1 žlička tekočega sladila
    – 75 g bele moke
    – 45 g škroba
    – 1 zravnana žlička pecilnega praška
  • Za polnilo:
    – 4 listi želatine
    – 400 g svežih jagod
    – 1 žlička tekočega sladila
    – 250 g smetane (30 % maščob)
    – 12 g sadnega sladkorja za posip

Priprava

  1. Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 170 ºC.
  2. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov in vode stepemo trd sneg in mu med mešanjem počasi dodajamo sadni sladkor. Rumenjake previdno zmešamo s sladilom, vmešamo moko, škrob in pecilni prašek. To mešanico dodamo snegu in nežno premešamo.
  3. Biskvitno testo enakomerno porazdelimo po pekaču, damo takoj v pečico na srednjo višino in pečemo 15-20 minut. Ko je pečeno, ga takoj zvrnemo na navlaženo bombažno kuhinjsko krpo. Testo zvijemo s krpo in pustimo 2-3 ure, da se ohladi.
  4. Za polnilo pripravimo želatino po navodilih proizvajalca.
  5. Jagode operemo in dobro odcedimo. Približno 1/3 jagod pretlačimo, da dobimo kašo, ostale pa na drobno narežemo.
  6. Želatino in sladilo vmešamo v jagodno kašo in damo na hladno.
  7. Stepemo smetano.
  8. ko se prične jagodna kaša zgoščevati, jo primešamo k smetani in maso ponovno postavimo na hladno.
  9. Ko se biskvitno testo ohladi, ga razvijemo, namažemo s polnilom in na polnilo enakomerno naložimo preostanek narezanih jagod. Testo ponovno zvijemo in postrežemo.
Objavljeno v: Sladice
Viri: