Solata z lignji in olivami

Čas priprave: 30 min brez kuhanja
Količina:
4 porcije

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  8 g


Hranilna in energetska vrednost jedi:

  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 31 g beljakovin
  • 11 g maščob
  • 260 kcal

Potrebujete (za 4 porcije):

  • 750 g očiščenih lignjev
  • 2 čebuli
  • 1 čajna žlica poprovih zrn
  • sol
  • 1 jušna žlica limetinega soka
  • 1 čajna žlica koriandra
  • 1 mesnat paradižnik
  • 1 kumara
  • 4 jušne žlice rdečega vinskega kisa
  • 5 jušnih žlic oljčnega olja
  • 80 g polnjenih zelenih oliv
  • 2 jušni žlici sveže sesekljanega peteršilja

Priprava

  1. Lignje splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. Lignje, čebulo, lovorjev list, poprova zrna sol, limetin sok, koriander in malo vode damo v lonec ter kuhamo 30-40 minut. Odcedimo. Lignje narežemo na kolobarje.
  2. Mesnat paradižnik operemo, očistimo, olupimo, mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Kumaro operemo, osušimo, očistimo in narežemo na kocke. Oboje zmešamo s kolobarji lignjev.
  3. Rdeči vinski kis in olje zmešamo ter z mešanico prelijemo solato. Solimo in popramo. Zelene olive narežemo na kolobarje in jih umešamo med solato. Solato posujemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Solate
Viri: