Božični puding

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 75 min
Ogljikovi hidrati (kos): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 22 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 10 g sladkorjev
- 3 g maščob
- 130 kcal
Potrebujete (8 porcij):
- 25 g suhih sliv
- 25 g rozin
- 10 g mešanih lupinic (limona, pomaranča)
- 1 žlica mletega cimeta
- 1/2 žlice mletih klinčkov
- 1 žlica mletega ingverja
- 1/2 žlice olja
- 10 g celih mandljev
- 20 g kandiranih češenj
- 1 manjša banana
- 1 naribano jabolko
- 1 manjše naribano korenje
- 50 g ovsenih kosmičev
- 30 g polnozrnate moke
- pecilni prašek
- sok 1 pomaranče
- sok 1 limone
- 10 g sončničnih semen
- 10 g bučnih semen
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC in vanjo postavite posodo ali pladenj, v katerega boste lahko naložili modele za puding.
- Suho sadje in začimbe dajte v posodo ter jih med seboj dobro premešajte ter dodajte 50 ml vrele vode. Pokrijte in pustite stati 15 minut.
- Modele za puding premažite z oljem ter na dno vsakega modela zložite češnje in mandlje.
- v posebni posodi pretlačite banano ter ji dodajte jabolko, korenje, ovsenih kosmičev, moke, pecilni prašek, sok limone in pomaranče in semena.
- Dodajte sadje, začimbe in vodo, v kateri ste jih namakali. Vse skupaj dobro premešajte. Maso naložite v modele.
- Vsak model pokrijte s peki papirjem, folijo in vse dobro zatesnite. Modele za puding položite na v 5 cm vode, ki ste jo vlili v posodo oz. pladenj (bain-marie / vodna kopel) in pustite, da se peče 1 uro.
- Modele vzemite iz vodne kopeli ter jih pokrite pecite še 10 minut.
- Postrezite ohlajene.