Česnov kruh
Čas priprave: 25 min
Čas kuhanja: 45 min
Ogljikovi hidrati (na kos): 8 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 8 g ogljikovih hidratov
- 2 g beljakovin
- 1 g maščob
- 1 g vlaknin
- 1 g sladkorjev
- 51 kcal
Potrebujete (24 kos)
- 1 žlica olja
- 3 srednje velike čebule, fino sesekljane
- 6-10 stisnjenih strokov česna
- 25 g sesekljanega peteršilja
- poper
- 1 žlica olivnega olja
- 1 bageta, polnozrnata (ca. 300 g)
- 50 g mozzarelle z manj maščobe
- sol
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC.
- V ponev dajte olje in na nizkem ognju pražite čebulo, da se zmehča in zlato porumeni.
- Zmešajte česen, peteršilj, poper, olivno olje in praženo čebulo, da dobite namaz.
- Bageto do 3/4 globoko narežite na 2 cm široke kolute.
- V vsako režo nanesite žlico namaza.
- Bageto zavijte v alu folijo in pecite 10-12 minut.
- Razkrijte folijo, po bageti položite rezine mozzarele in pecite še 5 minut.