Česnov kruh

Čas priprave: 25 min
Čas kuhanja: 45 min

 Ogljikovi hidrati (na kos): 8 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 2 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 1 g vlaknin
  • 1 g sladkorjev
  • 51 kcal

Potrebujete (24 kos)

  • 1 žlica olja
  • 3 srednje velike čebule, fino sesekljane
  • 6-10 stisnjenih strokov česna
  • 25 g sesekljanega peteršilja
  • poper
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 bageta, polnozrnata (ca. 300 g)
  • 50 g mozzarelle z manj maščobe
  • sol

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC.
  2. V ponev dajte olje in na nizkem ognju pražite čebulo, da se zmehča in zlato porumeni.
  3. Zmešajte česen, peteršilj, poper, olivno olje in praženo čebulo, da dobite namaz.
  4. Bageto do 3/4 globoko narežite na 2 cm široke kolute.
  5. V vsako režo nanesite žlico namaza.
  6. Bageto zavijte v alu folijo in pecite 10-12 minut. 
  7. Razkrijte folijo, po bageti položite rezine mozzarele in pecite še 5 minut.
Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Kosila , Brezmesne jedi