Chilli con carne

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 35 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  19 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 19 g ogljikovih hidratov
  • 16 g beljakovin
  • 11 g maščob
  • 6,5 g vlaknin
  • 258 kcal

Potrebujete (8 oseb)

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 2 drobno nasekljani čebuli
  • 500 g mletega mesa
  • 250 g narezanih gob
  • 1 drobno nasekljana rdeča paprika
  • 1 drobno nasekljana bučka
  • 4 strti stroki česna
  • 1-2 čajni žlici mletega čilija
  • origano
  • kumina (po želji v prahu)
  • 800 g sesekljanih paradižnikov
  • 390 g leče (kuhana ali konzervirana)
  • 400 g rdečega fižola (kuhan ali konzerviran)
  • 25 g temne čokolade (70 % kakava)
  • sol

Priprava

  1. V veliko ponev vlijte olje, dodajte čebulo in pražite 3-4 minute, dokler čebula ne zlato porumeni.
  2. Dodajte mleto meso in kuhajte nadaljnjih 5-7 minut oz. dokler se meso ne skuha popolnoma. 
  3. Dodajte gobe, papriko, bučko in česen. Kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča.
  4. Dodajte čili, origano, kumino in paradižnik ter pokrijte ponev s pokrovko in na nizkem ognju kuhajte približno 10-15 minut in občasno premešajte.
  5. Dodajte lečo in fižol ter vse skupaj dobro premešajte. Pokrijte in kuhajte še 5-10 minut.
  6. Dodajte čokolado, pustite, da se dobro raztopi in premešajte.

 

Temna čokolada ojača okuse in je v primerjavi z ostalimi bolj zdrava.

Objavljeno v: Kosila