Chilli con carne
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 35 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 19 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 19 g ogljikovih hidratov
- 16 g beljakovin
- 11 g maščob
- 6,5 g vlaknin
- 258 kcal
Potrebujete (8 oseb)
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 drobno nasekljani čebuli
- 500 g mletega mesa
- 250 g narezanih gob
- 1 drobno nasekljana rdeča paprika
- 1 drobno nasekljana bučka
- 4 strti stroki česna
- 1-2 čajni žlici mletega čilija
- origano
- kumina (po želji v prahu)
- 800 g sesekljanih paradižnikov
- 390 g leče (kuhana ali konzervirana)
- 400 g rdečega fižola (kuhan ali konzerviran)
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)
- sol
Priprava
- V veliko ponev vlijte olje, dodajte čebulo in pražite 3-4 minute, dokler čebula ne zlato porumeni.
- Dodajte mleto meso in kuhajte nadaljnjih 5-7 minut oz. dokler se meso ne skuha popolnoma.
- Dodajte gobe, papriko, bučko in česen. Kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča.
- Dodajte čili, origano, kumino in paradižnik ter pokrijte ponev s pokrovko in na nizkem ognju kuhajte približno 10-15 minut in občasno premešajte.
- Dodajte lečo in fižol ter vse skupaj dobro premešajte. Pokrijte in kuhajte še 5-10 minut.
- Dodajte čokolado, pustite, da se dobro raztopi in premešajte.
Temna čokolada ojača okuse in je v primerjavi z ostalimi bolj zdrava.