Čokoladni soufflé s pomarančo
Čas priprave: 15-20 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 15 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 67 g):
- 15 g ogljikovih hidratov
- 15 g sladkorjev
- 1 g vlaknin
- 4 g beljakovin
- 4 g maščob
- 100 kcal
Potrebujete (6 porcij):
- rastlinsko olje za namastitev modelov
- naribana lupinica
- sok 2 večjih pomaranč
- 75 g sladkorja v prahu
- 4 beljaki, stepeni v sneg
- 25 g kakava v prahu
- 2 žlici pomarančnega soka
- par kapljic pomarančnega ekstrakta
- 4 žlice lahke crème fraîche (zelo gosta kisla smetana)
Priprava
- Ogrejte pečico na 200°C.
- Namastite modele za peko.
- V majhno ponev vlijte pomarančni sok, dodajte nastrgano lupinico, sladkor in kuhajte 3-4 minute, da dobite sirup.
- Pomarančni sirup prelijte čez beljak in stepajte 2 minuti.
- Nežno dodajte še kakav in preostali pomarančni sok ter vlijte v modele.
- Pecite 5-6 minut oz. dokler ne naraste.
- Servirajte s crème fraîche.